Izvor vijesti

Nova Fiesta dobiva i svoje sportsko izdanje. Fiesta ST nastoji ispuniti prilično visoka očekivanja koja nasljeđuje od prethodnika. Najveća razlika je novi motor, koji na mjestu dosadašnjeg 1.6 litrenog turbo benzinca dolazi u obliku 1.5 litrenog trocilindraša. Novi motor sada nudi 200 KS i čak 290 Nm okretnog momenta, što su ambiciozne brojke za tako malen motor. Ubrzanje do stotke sada traje 6.7 sekundi.

Nedostatak jednog cilindra obično negativno utječe na zvuk, stoga je Ford novi ST opremio aktivnim audio sustavom u ispuhu koji pojačava zvučnu kulisu novog trocilindraša. Iako tri cilindra zvuči malo, novi ST će u režimu lagane vožnje raditi na svega dva cilindra, zahvaljujući deaktivaciji cilindara, što će dodatno smanjiti emisiju CO2 i potrošnju goriva. Isključivanje i uključivanje cilindara odigrava se u svega 14 milisekundi, kako bi utjecaj na vožnju bio minimalan a očekuje se emisija CO2 od svega 115 g/km.

Viša kvaliteta glavna je odlika unutrašnjosti, koju i dalje krase Recaro sjedala i sportski obruč upravljača. Novost je viša mogućnost personalizacije, uz odabir elemenata poput modela ručice mjenjača, upravljača i dekoracija na centralnoj konzoli. Novost je i mogućnost odabira između tri načina rada, Normal, Sport i Track. Sport i Track donose glasniji ispuh, teži upravljač kao i sportska podešenja ESP sustava, koji u Track načinu rada dopušta veće proklizavanje vozila na stazi.

Komentari

komentara

SHARE