Izvor vijesti
Top 5 neženja plave krvi: Prinčevi bez princeza

Princ Hadži Abdul Azim od Bruneja

Priredila: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ / Foto: Agencije

Mnoge dame razočarale su se kada su čule vijest da je najpoželjniji neženja plave krvi, princ Hari (Harry) u ozbiljnoj vezi sa američkom glumicom Megan Markl (Meghan Markle). Iako je njihova veza relativno friška, sve ukazuje na to da je mladi princ spreman za ženidbu. Hari je Megan već upoznao sa svojim ocem i s njom ima ozbiljne planove.                  

Ali, dok se ne desi još jedno kraljevsko vjenčanje, Hari nije jedini slobodni princ na svijetu. Ima ih još mladih, lijepih, prebogatih, a i ambicioznih. A i muškaracima kraljevskog plemstva nije tako lako da pronađu ženu koja im odgovara.

Predstavit ćemo pet neženja, nasljednika koji su još u potrazi za svojom princezom.

Šest nula

Šeik Hamdan bin Muhamed bin Rašid el-Maktum, princ od Dubaija, ima 33 godine, više voli da ga zovu Faza. Poput princa Harija, prošao je vojnu obuku u Sendhurstu, a onda je otišao na školovanje u London. Veliki je fan adrenalinskih sportova. Zanima se za ezoteriju i piše pjesme. Smatra se jednim od najprivlačnijih Arapa. Rođen je 1982. godine, a poznat je po praćenju modnih trendova i ljubavi prema poeziji. Također, voli jahati konje. Na listi najzgodnijih mladih prinčeva i princeza, koju je sačinio magazin “Forbes”, Hamdan je zauzeo visoko četvrto mjesto.

sheikh-hamdan-bin-mohammed

Šeik Hamdan bin Muhamed bin Rašid el-Maktum

U septembru 2006. proglašen je predsjedavajućim Izvršnog vijeća Dubaija, a na čelu je i ustanove za mlade poslovne lidere i predsjednik je Sportskog vijeća Dubaija, kao i Centra za liječenje autizma. Hamdan je strastveni ljubitelj automobila, a najdraži su mu Mercedes Benz, Jeep, Porsche, Lamborghini i Ferrari.

rinc Hadži Abdul Azim od Bruneja treći je u redu za dolazak na prijesto. Ujedno je i prvi po stilu i modnim izletima. Ima 34 godine, a u slobodno vrijeme voli da posjećuje ekstavagantne zabave i da se druži sa svjetskim zvijezdama. Naime, on je Maraji Keri (Mariah Carey) kupio nakit u vrijednosti od šest miliona dolara. Kako da troši novac, vjerovatno je naučio od oca, sultana od Bruneja, koji je već poznat po tome što ženskim pop zvijezdama kupuje poklone čije cijene imaju više od šest nula.

Albert, princ od Turna i Taksisa, najbogatiji je kraljević za kojeg se nije mnogo čulo i ima samo 33 godine. On je ustvari njemački princ, koji je bogatstvo naslijedio kad je imao 21 godinu. Danas slovi za poslovnog čovjeka i vozača trkaćih automobila te za jednog od najmlađih evropskih milionera, kojem je, uz brzu vožnju, najdraža igra zgrtanje bogatstva.

prince-albert-von-thurn-und-taxis

 Albert, princ od Turna i Taksisa

Princ je rođen u Bavarskoj i jedan je od najbogatijih ljudi u Njemačkoj. Albert je jedini sin svog oca, biznismena, pa je naslijedio pivare, mlinove i 30.000 hektara zemljišta u srcu Evrope. 

Rođeni lider

El-Husein bin Abdulah II ne samo da je princ Jordana, on je i zvijezda Instagrama. U samo nekoliko mjeseci na svom profilu na Instagramu dobio je skoro 800.000 pratilaca, među kojima su masovno pripadnice nježnijeg spola, a među komentarima dama na njegove fotografije mnogo je lascivih poruka i ponuda za brak.

prince-hussein-of-jordan1

Princ od Jordana El-Husein bin Abdulah II

Tamo pokazuje kako pješači pustinjom ili krstari svojim bijesnim motociklom. To je, vjerovatno, zamjena za bijelog konja. Ima 22 godine i svi se slažu da je rođen za lidera. Mladi prestolonasljednik tečno govori tri jezika. Pored arapskog, govori i engleski, francuski i hebrejski. U svojoj zemlji poznat je i kao humanitarac, jer je učestvovao u nekoliko humanitarnih organizacija i projekata, u kojima nije pružio samo finansijsku pomoć nego se angažirao na mnogim poljima.

Princ Konstantin-Aleksios od Grčke (Constantine Alexios) nedavno je napunio 18 godina. Nadimak mu je Tino i najstariji je od trojice sinova Pavlosa, krunisanog princa od Grčke, i njegove supruge Mari-Šantal (Marie-Chanta).

prince-constantine-of-greece

 Princ Konstantin-Aleksios od Grčke

Školuje se u Londonu, a baza mu je u Njujorku. Mladi princ do sada je uspijevao da izbjegne pažnju medija, ali s obzirom na to da je postao punoljetan i da uskoro počinje da studira, tabloidi jedva čekaju da saznaju nešto više o njegovom životu.

Slavne ljepotice na prinčevoj zabavi

Kada je princ Azim od Bruneja, nasljednik imućnog vladara, odlučio da napravi rođendansku zabavu za svoj 30. rođendan u čuvenom londonskom hotelu “Dorchester”, lista gostiju izgledala je kao da je riječ o nekoj dodjeli nagrada. Maraja Keri, Pamela Anderson i Rakel Velč (Raquel Welch) samo su neke od slavnih ljepotica koje su princu Azimu pomogle da na pravi način obilježi ulazak u četvrtu deceniju.

SHARE