Izvor vijesti

Sve hitne službe grada Splita ulažu nadljudske napore u zaustavljanju požara koji okružuje Split. Situacija s požarom koji je zahvatio istok grada je ozbiljna i pozivam sve građane da odmah uđu u svoje domove i zatvore prozore kako bi se zaštitili od posljedica dima, poručuje splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u apelu građanima. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Apeliram na građane da samostalno ne kreću na požarišta nego da se stave na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postaji ili policiji koja će ih uputiti u daljnje aktivnosti, ovisno o raspoloživoj opremi i njihovoj spremnosti.

S obzirom da gori odlagalište otpada Karepovac molim građane s područja cijeloga Splita da ozbiljno shvate situaciju i ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno.

Zaštitite dišne puteve mokrim ručnicima i krpama, slušajte upute zdravstvenih radnika koje će biti emitirane putem medija i ozbiljno shvatite situaciju. Nema panike, ali odgovorno ponašanje svakog od nas je neophodno.

Također ih pozivam da ne koriste vozila, pogotovo da izbjegavaju glavne gradske prometnice i one koje povezuju bolnice s opožarenim dijelovima grada kako bi vozila hitnih službi mogla neometano prolaziti. Svaka minuta je bitna.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ukoliko bude potrebe za smještaj većeg broja evakuiranih osoba pripremit će se dvorane za smještaj u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa”, poručio je Opara, a u apelu se dodaje da će stožeri zaštite i spašavanja Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uskoro će održati zajedničku sjednicu. 

Policija moli građane da se ne zadržavaju na prometnicama, posebno u ističnom dijelu Splita prema Solinu. Upozoravaju Splićane da se udalje iz područja bezinskih postaja, a posebno one na Smokoviku. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

– Molimo vozače da isključivo u hitnoj potrebi koriste staru klišku cestu kako bi bila prohodna za službe koje su angažirane u gađenju požara i pomoći stanovništvu. Na bilo kakav zvuk sirena vatrogasaca i vozila DUZS, HGSS i Hitne, molimo vozače da se maknu s prometnica – poručuju iz policije. 

Slobodna Dalmacija objavila je upute prema kojima bi se građani Splita trebali ponašati u ovakvoj sitaciju.

[APEL SPLIĆANIMA] Situacija zbog velikog požara je izrazito ozbiljna, ovo su upute po kojima se treba ponašati: ​-…

Posted by Slobodna Dalmacija on 17. srpnja 2017

SHARE