Izvor vijesti

Jedna od prednosti električnih automobila o kojoj se manje govori su znatno niži troškovi održavanja i rjeđi odlazak na servis. Prvi čovjek Tesle, Ilon Mask, uvjeren je da će vlasnici novog Modela 3 rijetko imati potrebu da svoj automobil servisiraju.

On je krajem jula na promociji ovog električnog automobila u fabrici u Frimontu izjavio za Car Advice da je “nova generacija elektromotora (koja se ugrađuje u Model 3) konstruisana tako da automobil može da pređe i milion milja (oko 1.600.000 km) između dvije posjete servisu”.

Kupci će, ipak, u međuvremenu morati da posjećuju servis radi zamjene određenih potrošnih dijelova, kao što su kočnice ili gume, čiji je vjek trajanja znatno kraći.

U Tesli su ubjeđeni u kvalitet pogoskog sklopa i baterija, pa tako garancija na novi Model 3 iznosi 4 godine, dok je garancija na baterije 8 godina. Mask je rekao i da je cilj da se što više servisnih intervencija na vozilu obavlja u kući vlasnika, odnosno daljinskim putem pomoću softverskog apdejta.

Podsjećamo, bazični Model 3 košta u SAD 35.000 dolara (bez subvencija) i ima autonomiju u vožnji od 354 km. Automobil ubrzava od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) za 5,6 s, dok je maksimalna brzina 209 km/h.

Izvor

Komentari

komentara

SHARE