Izvor vijesti

Direktor dizajna Mercedes-Benza Gordern Vagener najavio je novu studiju na društvenim mrežama prije nekoliko dana, bez otkrivanja detalja.

Međutim, pretpostavlja se da je riječ o kabrio verziji Vision Mercedes-Maybach 6 koncepta, automobila izvrsnog oblika koji je sijao na prošlogodišnjem Pebble Beach Concours d’Elegance.

On ima četiri permanentna magnetna sinhronizovana električna motora, po jedan na svakom točku, kao i pakovanje baterija od 80 kWh, pa tako njegova ukupna snaga iznosi oko 750 konja. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od četiri sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Njegova autonomija nulte emisije štetnih gasova takođe je impresivna i iznosi više od 500 km.

Ove brojke ukazuju na to šta se može očekivati od mogućeg Mercedes-Maybach 6 kabriolet koncepta, verzije bez krova i sa neznatno povećanom težinom.

Ukoliko sve bude teklo po planu, proizvodne verzije ove dvije studije trebalo bi da budu napravljene od strane ovog specijalnog odjjeljenja, uz bogate mogućnosti kastomizacije svojih high-end vozila.

Mercedes će više otkriti 17. avgusta, kada će nova studija debitovati, na Pebble Beach Concours d’Elegance (2017).
Vision Mercedes-Maybach 6: Studie eines extravaganten Coupés der Luxusklasse; 2016
Vision Mercedes-Maybach 6: Study of an ultra-stylish luxury-class coupé; 2016

Izvor

Komentari

komentara

SHARE