Izvor vijesti

Nikola Jurčević u subotu vodi Dinamo protiv Rudeša

U utorak je Dinamo predstavio novog trenera prve momčadi Nikolu Jurčevića, a bivši hrvatski nogometni reprezentativac na klupi kluba kojeg je vodio od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine i pritom proslavio naslove u Hrvatskom kupu i Superkupu pred prvi je ispitom u drugom mandatu.

U subotu s početkom u 17 sati Jurčević će početi dirigirati sastavom lidera hrvatskog nogometnog prvenstva u ogledu protiv posljednjeplasiranog Rudeša. Susret 26. kola se igra na Maksimiru, a Jurčević kaže:

Respektira Rudeš

“Puno stvari se događalo u zadnjih par dana, obavili smo puno razgovora, kompletirali smo se u stručnom stožeru s Fabijanom Komljenovićem kao pomoćnim trenerom. Vidjeli smo pozitivnu i dobru reakciju kod igrača, dečki su motivirani, koncentrirani, željni su da se vratimo na pobjednički niz. Sutrašnja utakmica vrlo je bitna, želimo pobijediti, uzeti tri boda, želimo podići samopouzdanje i zadržati prednost pred konkurentima. Mislim da imamo kvalitetu, moramo se postaviti kao favoriti, ali isto tako moramo respektirati momčad Rudeša koja je jaka u kontranapadu. Rudeš zaslužuju biti dva tri mjesta iznad na tablici. Stoga s naše strane tražit ćemo maksimalni respekt na svim utakmicama, respekt prema protivniku, uz samopouzadanje i želju za dominacijom.”

Upitan na čemu će inzistirati u vođenju Dinamove momčadi Jurčević je rekao:

“Kroz nekoliko treninga jako puno sam sudjelovao u direktnoj komunikaciji s igračima na koji način da se postavimo, izgledamo i djelujemo na terenu. Cilj je kompaktnost u ofenzivnom i defenzivnom dijelu, da igrači znaju u svakom trenutku što bi trebali napraviti na terenu. S obzirom na naše ambicije, moramo razmisliti posebno o napadačkoj igri, sudjelovanje s velikim brojem udaraca po golu, ulaskom u završnicu, s dovoljnim brojem igrača da ne izgledamo sterilno, uz bržu igru. Bez da idem u prevelike elaborate, moramo popraviti segment koji je strahovito bitan, a to je osjetljivost na kontranapade. Primijetio sam kod većine momčadi koje nisu u samom vrhu, svi se dosta duboko brane, dosta efikasno, ali svaka momčad ima nekoliko igrača za kontranapade. To je dio na koji itekako moramo obratiti pažnju.”

 Pogledaj fotogaleriju

Sastav je više-manje poznat

“Nisam sklon prevelikoj mistifikaciji i tajnovitosti, većim dijelom ćete znati momčad koja će igrati. Čak i u ovom slučaju najvećim dijelom znate kako izgleda sastav. Osnovno je da momčad izađe na teren s nabojem, energijom i željom za pobjedom, to bi trebalo dovesti do dobroga rezultata i pobjede”, dodao je uz potvrdu da je Soudani spreman za utakmicu i da će Benkovića vjerojatno mijenjati Lešković.

“Nemam nikakvu zamjerku kod igrača, koji su iskazali profesionalnost, odlično raspoloženje i ponašanje. Vidio sam da ima dosta zanimljivih igrača, ali prave odgovore ćemo vidjeti na utakmici, tad ćemo doći do zaključaka. Od sutra kreće početak mog mandata i za igrače. Od sutra kreće moj početak i početak igrača u mom mandatu. Svatko će dobiti plus ili više pluseva ili minus, na taj način ću komunicirati s igračima, na taj način će ostajati u prvoj momčadi ili zadržavati poziciju…”

Nije se čuo s prethodnikom

Upitan je Jurčević, prenosi službena internetska stranica kluba, je li razgovarao sa svojim prethodnikom Marijem Cvitanovićem.

“Nisam, u ovom trenutku je bilo toliko događanja da sam imao fokus na stvari koje morao odradi i u ovom medijskom i organizacijskom smislu, da se što bolje pripremimo za Rudeš. Puno stvari koje ću napraviti ostavio sam za reprezentativnu pauzu kad očekujem dosta treninga i rada”, zaključio je.

SHARE