Izvor vijesti

Bolognino čelništvo u nadolazećem ljetnom prijelaznom razdoblju smjera osjetno osnažiti i zaoštriti momčadsku konkurenciju

Talijanski portal Tuttobolognaweb.it javlja kako je Bologna, odnosno uprava ovog talijanskog prvoligaša, zainteresirano za kupnju Filipa Bradarića (26) te Stipe Perice (22) i Marka Roga (22).

Bolognino čelništvo u predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju smjera osjetno osnažiti i zaoštriti momčadsku konkurenciju, kako bi se napravio veći iskorak u Serie A, iskorak koji bi težio prema europskim natjecanjima.

KAPETAN RIJEKE NE SLAŽE SE SA CVITANOVIĆEM: ‘Uvjeti su bili nenormalni, a teren je bio tvrd kao kamen’

Bradarić, Rog i Perica koji označeni kao potencijalne transferne akvizicije

Tako se na popisu spominju tri hrvatska nogometaša. Filip Bradarić te Marko Rog i Stipe Perica koji su označeni kao potencijalne transferne akvizicije.

Prema navodima Tutto Bologna weba, Rijekin kapetan Filip Bradarić već je podulje na listi želja. I proteklog je ljeta Bologna pokušavala realizirati transfer, no pregovori su bili obustavljeni. Filip Bradarić trenutačno je vrijedan tri i pol milijuna eura prema Transfermarktu, te mu tekući ugovor istječe 15. lipnja 2020. godine. Ove je sezone za Rijeku nastupio u 34 susreta, zabio je tri gola uz 7 dodavanja u svim natjecanjima. Ukupno je Bradarić sakupio 2.683 minuta igre.

AFP PHOTO / Andreas SOLAROFoto: AFP

Marko Rog, pak, poznatije je nogometno ime koje na tržištu vrijedi deset milijuna eura, no Bolognini dužnosnici vjeruju kako bi Napoli pristao i na znatno manju financijsku ponudu. Rog u tekućoj sezoni prema prosjeku igra dvadesetak minuta i u sadašnjem sustavu trenera Maurizija Sarrija percipiran je uglavnom kao zamjena.

Rog nije zadovoljan minutažom

Rog i nije baš prezadovoljan svojom minutažom. Rog je ove sezone u dresu Napolija nastupio u 30 utakmicama, ali u minutama to ne izgleda baš tako bajno. Jer, za kvalitetu koju Rog posjeduje, 579 odigranih minuta, jedan gol i jedna asistencija i nisu baš brojke kojima je bivši dinamovac trebao biti sretan.

BURAN DAN NA RUJEVICI: Veznjak Dinama potpisao za Rijeku, Fiorentina lovi Vatrenog

Daliću treba Rog, ali treba mu Rog s minutama u nogama. Stoga, promjena sredine, u smjeru povećanja njegovih minuta na travnjaku, u nekom respektabilnom klubu, kao što Bologna i je, bila bi, prema našem mišljenju, dobra stvar za Marka, čiji je ugovor s Napolijem valjan do 30. lipnja 2021. godine.

U kontekstu minutaže na marginama se nalazi i Stipe Perica. Udineseov napadač uknjižio je 14 službenih nastupa, odnosno 608 minuta. Vrijedan dva milijuna i osamsto tisuća eura, ugovorno je za Udinese vezan do 30. lipnja 2022. godine.


SHARE