Izvor vijesti
Ovo je Volkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen je na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku održao premijeru koncepta Atlas Cross Sport, ali je već tada najavljeno da će se 2019. godine pojaviti i njegova serijska verzija. U međuvremenu, uhvaćen je i jedan test primerak ovog SUV-Coupe modela sa dva reda sjedišta.

Kao i već postojeći, regularni Atlas sa tri reda sjedišta, i ova nova varzija će se proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici u Tenesiju. Atlas Cross Sport će odlikovati i nešto sportskiji izgled u odnosu na većeg brata, uz stilske promene na zadnjem dijelu.

I ovaj model je napravljen na MQB platformi i ima isto međuosovinsko rastojanje kao i aktuelni Atlas sa sedam sedišta (2980 mm), ali će od njega biti kraći i niži. Podsjećanja radi, Atlas Cross Sport Concept kominuje 3,6 litarski V6 benzinac, dva elektromotora i litijum-jonske baterije od 18 kWh (kombinovana snaga iznosi 355KS), ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 5,4 sekunde, a može da se kreće i samo na struju (kada prelazi oko 40 km).

Serijski model bi trebalo da dobije 2,0 litarski benzinac sa 238KS i 349 Nm (standardno sa prednjim  pogonom), kao i 3,6 litarski VR6 sa 279KS i 360 Nm (u paru sa 8-stepenim automatikom i sa izborom između 4×2 ili 4×4 verzija).

The post Ovo je Volkswagen Atlas Cross Sport appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE