Izvor vijesti

U novoizgrađenoj Bosanskoj džamiji u naselju Alipašino Polje sinoć je upriličen vjerski program uz prisustvo mnogobrojnih džematlija, predstavnika Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo i drugih zvaničnika i gostiju.

Klanjanjem akšam namaza još jedna nova džamija na prostoru općine Novi Grad otvorila je vrata džematlijama, a svečano otvaranje Bosanske džamije u C fazi Alipašinog Polja bit će upriličeno u narednom periodu.

Prisutnim vjernicima obratio se Muhamed ef. Tvrtković ističući da je izgradnja džamije najveći poklon muslimanima ovog kraja 27 godina nakon osnivanja džemata. „Džamija je mjesto okupljanja i druženja. Neka ova Bosanska džamija bude izvor i rasadnik međuljudske ljubavi, međusobnog povjerenja i džematskog povjerenja“, poručio je ef. Tvrtković.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo doc. dr. Kenan ef. Musić kazao je da proklanjavanjem Bosanske džamije naš Medžlis i naša zajednica dobijaju još jednu džamiju, još jedno mjesto gdje se odgajaju ljudi, gdje će zajedno Allahu na sedždu padati, te da su džamije najbitnije mjesto gdje se odgajamo.

U ime donatora skupu se obratio općinski načelnik mr. Semir Efendić. On je iskazao zadovoljstvo što je imao priliku klanjati akšam namaz u novoizgrađenoj prelijepoj džamiji, uoči odlaska naših bh. hadžija na Arefat i predstojećeg Kurban – bajrama. „Čestitam svim džematlijama, džematskom i građevinskom odboru, donatorima iz Saudijske Arabije i ostalim donatorima i vakifima koji su pomogli da se u C fazi Alipašinog Polja izgradi ova prelijepa džamja. Nakon Istiklal i Kralj Fahd džamije dobili smo i treću veliku džamiju u Novom Gradu. Dvadeset sedam godina od formiranja džemata na Alipašinom Polju izgrađena je džamja, mjesto odakle ćemo širiti pozitivne vrijednosti, mjesto koje će nas učiti da budemo bolji i budemo zadovoljni onim što imamo“, kazao je načelnik Efendić.

Svečanost su svojim glasom i izvedbama uljepšali članovi Hora MIZ-a Sarajevo, a brojnim donatorima i vakifima Bosanske džamije dodijeljene su zahvalnice.

Nakon oficijelnog dijela programa proučeni su Ašere i Dova nakon čega je klanjan jacija namaz, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Vijest Bosanska džamija na Alipašinom Polju otvorila vrata vjernicima (FOTO) se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

SHARE