Izvor vijesti
Iveco Bus isporučio 40.000 Crosswaya

Iveco Bus je proizveo i isporučio 40.000 primjeraka autobusa Crossway. Iveco Crossway sa rednim brojem 40.000 proizveden je u tvornici Vysoké Mýto u Češkoj, te isporučen kompaniji Arriva.

Linija autobusa Crossway, prisutna je na tržištu već desetak godina, a konstruisana je za potrebe gradskog i međugradskog saobraćaja, sa niskim ulazom i sa ekološki prihvatljivim dizelskim motorima koji ispunjavaju Euro VI norme, ili prilagođeni za korištenje CNG-a.

Autobusi Crossway su do sada osvojili brojne nagrade, kao što su na primjer: „International Bus & Coach Award 2017“ i „Sustainable Bus of the Year 2018“ (za Crossway Low Entry).

Autobusi Crossway su među tržišnim liderima u međugradskom segmentu, posebno u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj i Istočnoj Europi. Izuzetno su popularni kod privatnih prevozničkih kompanija i javnih gradskih prevoznika, zbog svoje profitabilnosti i polivalentnosti.

Jubilarni 40 000-ti Crossway LE, pokeće motor Cursor 9, a dugačak je 14,5 m i postavljen na troosovinsku šasiju, a zahvaljujući niskom ulazu (Low Entry), omogućen je pristup invalidskim kolicima.

Jubilarni autobus je dio isporuke 15 autobusa, koji su u planu obnove voznog parka kompanije. Trenutno Arriva upravlja koristi 2.000 vozila i prevozi više od 115 miliona putnika.

„Ponosan sam što će Crossway, sa serijskim brojem 40.000, biti u vlasništvu kompanije Arriva. Dugoročno podržavamo domaću proizvodnju modernih i kvalitetnih autobusa. To će znati cijeniti naši putnici, koji će moći uživati ​​u većoj udobnosti tokom putovanja. Svi novi autobusi imaju klima uređaj, udobna sjedišta s visokim naslonima, LCD ekrane sa informacijama o stanicama, kao i Wi-Fi mrežu i USB punjače za punjenje mobilnih telefona“ rekao je Daniel Adamka, direktor Arriva Transport Česká Republika.

Autobus će biti raspoređen kao dio praškog javnog saobraćaja i putnici će ga prepoznvati po broju 40.000 na oku.

Sa ovim rekordnom, tvornica Vysoke Myto postaje referentna u industrijskom sektoru. Smještena je 180 km istočno od Praga, ima dugogodišnju (120 godina) tradiciju proizvodnje autobusa, a sa više od 3.800 zaposlenih i 1.700 kooperanata, jedan je od najvećih poslodavaca u Češkoj i jedan od najvećih evropskih proizvođač autobusa, sa produkcijom većom od 4.000 vozila godišnje.

The post Iveco Bus isporučio 40.000 Crosswaya appeared first on KAMIONI.BA.

SHARE