Izvor vijesti
Nokian postao vlasnik kompanije Levypyörä Oy

Nokian Heavy Tyres Ltd, je u skladu sa strategijom rasta i širenja ponude, preuzela vlasništvo nad finskom kompanijom za proizvodnju teške opreme Levypyörä Oy.

Levypyörä Oy, sa sjedištem u mjestu Nastoli, u Finskoj, osnovana je prije 64 godine, zapošljava oko 100 radnika, a tokom protekle godine ostvarila je prodaju u visini od 18 miliona eura. Levypyörä Oy je proizvođač teške opreme kao originalne opreme (OE) i za postprodaju (AM- aftermarket), sa dvije proizvodne lnije za proizvodnju teških točkova i čeličnih konstrukcija, u sektoru građevinarstva, šumarstva i poljoprivrede.

„Ovom akvizicijom, Nokian Heavy Tyres može ponuditi nova inovativna rješenja postojećim kupcima i povećati proizvodnju točkova, kao i dodatno poboljšati nivo usluga. Levypyörä je već dugi niz godina naš pouzdan partner. Akvizicija nam pruža dodatne mogućnosti rasta i nudi rješenja za kompletnu uslugu, za naše ključne kupce i OE i AM“ kaže Manu Salmi, generalni direktor Nokian Heavy Tyres.

„Budući da smo msada dio vodećeg proizvođača specijalnih guma, to na pruža odličnu priliku za daljnji rast i razvoj na globalnom nivou, te jačanje saradnje sa našim dosadašnjim kupcima i dobavljačima“, kaže Lars Ojansuu, generalni direktor Levypyörä.

The post Nokian postao vlasnik kompanije Levypyörä Oy appeared first on KAMIONI.BA.

SHARE