Izvor vijesti
Audi RS6 Avant sa 600 KS je najekstremnije porodično auto u Frankfurtu

O samom dizajnu novog RS6 Avanta nema potrebe trošiti riječi, samo je dovoljno da pogledate slike. Koliko je moćan govori samo dimenzije prednjih guma (285/30 ZR 22).

Ono najzanimljivije, ispod poklopca motora donosi blagi 48V hibridni sklop uz 4,0-litarskog V8 monstruma i dva turbopunjača za okruglo 600 KS! Automatski Tiptronic mjenjač donosi 8-brzina i brine za što bržu isporuku snage na sva četiri točka (quattro). Dakle, do stotke RS6 Avant grabi za 3,6 sekundi, a limitiran je na 250 km/h. Bit će zanimljivo pričekati i Performance izvedbu (neki su išli toliko daleko u najavama da su računali kako će doći sa 650 KS!), koja će se pojaviti nešto kasnije.

Uz dostupan paket Dynamic, najveća brzina RS6 Avant povećava se na 280 km/h, a s Dynamic Package Plus opcijom, najveća brzina skače na 305 km/h. Novi RS6 Avant po prvi put koristi standardni prilagodljivi zračni ovjes. Niži je od standardne A6 Avant izvedbe za 20 milimetara. Ali pri brzinama od 75 km/h i više, visina vožnje pada dodatnih 10 milimetara.

No kupci u potrazi za još većom „dinamičnošću“ imaju i opciju RS Sports Suspension Plus. Kad su ostale brojke u pitanju, one funkcionalne naravi, RS6 Avant donosi 565 litara u prtljažniku, odnosno 1680 litara s položenim sjedalom

The post Audi RS6 Avant sa 600 KS je najekstremnije porodično auto u Frankfurtu appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE