Izvor vijesti
BMW predstavio Concept 4

BMW je iskoristio ovogodišnji sajam automobila u Frankfurtu da javnosti predstavi i novo koncept vozilo. To je BMW Concept 4 koji najavljuje potpuno novu generaciju Serije 4 Coupe (interne oznake G22), čija serijska verzija se vjerovatno može očekivati tokom sljedeće godine. Koncept vozilo je u upadljivoj Forbidden Red bojim, sa vertikalnim prednjim “bubrezima”, prednjim LED svjetlima i velikim 21-inčnim točkovima, a kao i nova Serija 3 i nova “četvroka” bi trebalo da bude nešto lakša od još uvijek aktuelnog modela.

Takođe, očekuje se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, širi trag točkova, a i prtljažnik veće zapremine. U unutrašnjosti serijskog modela će se isticati i nova instrument tabla, pri čemu će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta.

Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbjednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamjerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pješaka, automatsko kočenje…), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci…), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent).

U gami motora će se između ostalog naći benzinci sa 258KS i 400 Nm, kao i sa 374KS, dok će kasnije stići i sportski M4. Pod haubom novog M4 će biti 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični motor koji će u regularnoj verziji raspolagati sa 480KS odnosno sa 510KS u Competition varijanti. Kupcima će ovde na raspolaganju stajati 6-stepeni manuelni mjenjač i 8-stepeni automatik.

Takođe, veliku novost će kod budućeg M4 predstavljati M xDrive pogon na sva četiri točka, uz mogućnost da vozač snagu šalje i samo na zadnje točkove.

U paketu za M4 će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku…), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan, digitalni instrumenti, iDrive 7.0 infotainment sistem…

Izvor

The post BMW predstavio Concept 4 appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE