Izvor vijesti
DAF Trucks proizveo 100.000 kamiona CF i XF

DAF Trucks je u Eindhovenu proizveo 100.000-ti primjerak kamiona CF i XF nove generacije. Nikada ranije u historiji kompanije nije tako brzo postignuto 100.000 serijskih kamiona.

Jubilarni kamion je DAF XF 450 4×2 FT Super Space Cab, proizveden za kompaniju Groep Gheys sa sjedištem u Molu, u Belgiji.

Prva vozila aktuelne generacije CF i XF proizvode se od jula 2017. Od tada je u DAF Trucks u tvornicama Eindhoven i u Leyland Trucks u Velikoj Britaniji proizveo ukupno 100.000 primjeraka.

„Da smo tako brzo došli do ovog jubileja, dokaz je kvaliteta i efikasnosti ove najnovije generacije kamiona. Naši kupci hvale pouzdanost, ekonomičnost, niske troškove vlasništva i nenadmašnu udobnost za vozača. Nije ni čudo što je DAF prvi u Evropi po broju tegljača“ rekao je Harry Wolters, predsjednik DAF Trucks.

Jubilarni tegljač dostavljen je belgijskoj kompaniji  Groep Gheys, specijaliziranoj za prijevoz rasutih i kontejnerskih tereta.

„Imamo dugu saradnju sa DAF Trucks. Prvi kamion koji je moj otac počeo da koristi sredinom šezdesetih bio je DAF autobus, koji je pretvoren u kamion za prikupljanje otpada. DAF kamioni su u našoj floti od 2015. Godnie, imamo dobra iskustva i zato trenutno u floti imamo 80 DAF-ova, i ove godine ćemo taj broj povećati za još 25“ rekao je suvlasnik kompanije Luc Gheys.

Ključeve jubilarnog kamiona, simbolično je uručio predsjednik DAF Trucks, Harry Wolters, a prihvatio Luc Gheys, suvlasnik Groep Gheys.

The post DAF Trucks proizveo 100.000 kamiona CF i XF appeared first on KAMIONI.BA.

SHARE