Izvor vijesti
Volkswagen u ponudi ima i zidne punjače – ID.Charger

Volkswagen želi elektromobilnost učiniti privlačnom i pristupačnijom za što veći broj korisnika. Paralelno sa tržišnom ekspanzijom modela ID.3, u ponudi će biti i tri zidna punjača (Wallbox): ID. Charger, ID. Charger Connect i ID. Charger Pro.

Sva tri zidna punjača imaju snagu od 11 kW, što znači da bateriju kapaciteta 58 kWh (kao u modelu ID.3) može u potpunosti napuniti za oko 6 sati. Sve tri verzije punjača se mogu naručiti putem interneta, ili kod Volkswagenovih prodavaca, do kraja novembra ove godine. Kupci će moći provjeriti funkcionalnost, a preko Volkswagena će se moći dogovriti ugradnja i puštanje u rad, koje će obaviti stručno osoblje. Punjači se međuosbno razlikuju po digitalnim funkcijama koje nude. Naime, u Volkswagenu predviđaju da će se p polovina svih postupaka punjenja obavljati kod kuće.
Punjač ID.Charger je osnovna verzija koja po cijeni od 399 € nudi visokokvalitetno rješenje za punjenje. Jednostavan rad, fiksni Type 2 kabl 2, te kompaktna i robusna zidna kutija koja sadrži i integrisanu zaštitu od istosmjerne struje, za maksimalnu sigurnost, zajedno sa jednostavnom i ekonomičnom ugradnjom.

Punjač ID. Charger Connect čini punjenje digitaliziranim. Zidna kutija se može povezati sa kućnom mrežom i pametnim telefonom putem WLAN ili LAN konekcije, a kao dodatak, dostupno je i LTE povezivanje. Ovom mobilnom komunikacijskom tehnologijom korisnici mogu pratiti rad i korištenje, te koristiti praktične funkcije kao što su upravljanje aplikacijama, daljinsko održavanje, kontrola pristupa putem kartice za punjenje i redovna ažuriranja softvera. Početna cijena je 599 €.

ID. Charger Pro je top model u Wallbox seriji i sadrži integrisano električni brojilo za precizno naplaćivanje po kWh uz digitalne funkcije i standardni LTE modul opreme. Na taj način omogućuje još veću transparentnost u pogledu zahtjeva za napajanjem, na primjer omogućavajući prikladan postupak naplate za vozača automobila u kompaniji i njihovog poslodavca. ID. Charger Pro se prodaje po početnoj cijeni od 849 €.

The post Volkswagen u ponudi ima i zidne punjače – ID.Charger appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE