Izvor vijesti
Volvo VISTA – registracija počinje 30. septembra

Registracija za takmičenje VISTA(Volvo International Service Training Award), najveće takmičenje servisnih tehničara, počinje 30. septembra.

VISTA je prvi put održana 1957.godine i prvobitno je bila takmičenje samo za Volvo tehničare u Švedskoj, da bi 20 godina kasnije, od 1977.godine, obuhvatila sve kontinente, privlačeći ovlaštene Volvo dilere iz cijelog svijeta. VISTA je bijenalno takmičenje za osoblje na tržištu usluga, najveće na svijetu.

Ove godine očekuje se učešće od oko 20.000 takmičara – tehničara iz globalne distributivne mreže Volvo Trucks i Volvo Buses, koji će nastupiti u 5.000 četveročlanih timova.

Na posljednjem takmičenju, ukupno 240 ekipa se kvalificiralo za polufinale. Najboljih 40 ekipa se tada takmičilo u  svjetskom finalu

„Vrhunska servisna mreža je presudna za poslovanje naših korisnika. VISTA pokazuje koliko su naši mehaničari važni, a istovremeno, konkurencija poboljšava naše vještine, tako da možemo pružiti izvanrednu uslugu, koju pružaju najbolji servisni timovi na svijetu“  kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Pobjednici prošlogodišnjeg takmičenja VISTA, estonski tim Viies Ratas (s lijeva na desno): Lauri Raamat, Madis Reinpõld, Maksim Golenkov i Meelis Smeiman

Iako VISTA stvara konkurenciju, glavni ciljevi su poticanje timskog rada, a istovremeno potiče samo-poboljšanje i razvoj vlastitih kompetencija. To je način na koji će osoblje na tržištu usluga povećati svoje znanje, i kvalitetu svog rada, što dovodi do poboljšane usluge i većeg zadovoljstva korisnika.

Visoko kvalificirani i motivirani tehničari omogućuju radionicama kompanije Volvo Trucks da pravovremeno izvrše dijagnostiku kvarova i riješe uočene probleme, istovremeno ispunjavajući visoke standarde kvalitete. Ove vještine su ključne za pomoć kupcima u postizanju maksimalnog produženja radnog vremena za svoje kamione.

„Svjetsko prvenstvo VISTA pruža timovima priliku da pokažu svijetu za šta su sposobni i da se takmiče protiv najboljih.  VISTA je više od konkurencije, to je proslava timskog rada, raznolikosti i talenta, a to je ono zbog čega je VISTA jedinstvena“ objašnjava Anna Rogbrant, voditeljica projekata VISTA.

Anna Rogbrant, voditeljica projekta VISTA

VISTA je otvorena za zastupnike Volvo Trucks i Volvo Buses i njihove tehničare širom svijeta. Da bi se kvalificirali, timovi koji učestvuju moraju ispuniti dva dijela koja sadrže teorijska i tehnička pitanja.

The post Volvo VISTA – registracija počinje 30. septembra appeared first on KAMIONI.BA.

SHARE