Izvor vijesti
Alfa Romeo Tonale – procurile slike

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, pojavio se atraktivni Alfa Romeo Tonale u konceptnom izdanju. Ipak, očekuje se da u prodajne salone stigne u narednih šest mjeseci, a sada je na internet pristigla “anfas” fotografija novog modela.

Riječ je o pretproizvodnom primjerku, a sve ipak treba uzeti s blagom dozom rezerve. Definitivno, vozilo koje vidimo je blisko konceptu u smislu izgleda, s izvjesnim detaljima koji su prilagođeni za serijsku proizvodnju. Primjera radi, farovi nisu tako agresivni kao na izložbenom automobilu, što ne čudi, s obzirom kućišta ipak treba da su šira zbog homologacije.

Međutim, ne smjete izgubiti iz vida širokougaoni pristup, koji donekle deformiše način na koji percipirate vozilo.

Ispod lijepe Alfine karoserije, nalazi se kompaktna platforma, na kojoj počiva Jeep Compass. S druge strane, s obzirom na značku, za očekivati je da podešavanje šasije bude u skladu s imidžom i načelima italijanske marke. Lepeza motora bi trebalo da uključi 1,3-litarske i 1,6-litarske Multi Air II turbobenzince, mada se još uvek ne zna sa sigurnošću da li će biti dostupan i dizel agregat, čak i kada je u pitanju evropsko tržište. Glasine kolaju i o eventualnoj hibridnoj postavci, koja bi se pozicionirala na mjesto perjanice proizvodne linije, s tim što bi SUS motor bio zadužen za pogon prednjih, a elektromotor zadnjih točkova.

S obzirom na rastući apetit kupaca za krosoverima, kao i činjenicu da će Tonale biti jeftiniji od Stelvija, za očekivati je da novajlija postane Alfin bestseler. Što se tiče Stelvia i Giulije, oni su u procesu „zatezanja bora“ tako da bismo restilizovane modele mogli da vidimo narednog mjeseca u Los Anđelesu.

Izvor

The post Alfa Romeo Tonale – procurile slike appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE