Izvor vijesti
Novi električni BMW iNEXT dolazi 2021 sa autonomijom od 600 kilometara

BMW je Vision iNEXT u koncept izdanju predstavio još u septembru prošle godine, zatim je objavio i seriju fabričkih teaser slika na kojima je maskirani test primjerak, dok je na ovom najnovijem renderu iz britanskog Auto Expressa prikazan mogući izgled serijske verzije.

Serijski model bi trebalo da se pojavi 2021. godine (proizvodiće se u fabrici Dingolfing u Nemačkoj), sa autonomijom od oko 600 km (po WLTP normama), ali više detalja nas tek očekuje.

U svakom slučaju, stiže električni BMW-ov crossover, sa najnaprednijom opremom i pogonom na sva četiri točka. Jedan od zanimljivih noviteta je i električni višeugaoni volan, pri čemu će vozaču biti omogućeno da lako promjeni mod vožnje iz aktivnog u veoma automatizovani. Takođe, iNEXT će biti opremljen velikim zakrivljenim ekranom koji je okrenut prema vozaču. Očekuje se da će ovaj ekran preuzeti ulogu instrument table i centralnog ekrana, uz najavu da će ekran biti osetljiv na dodir i da će prikaz biti prilagodljiv.

Takođe, te 2021. godine stiže i potpuno električna verzija BMW Serije 1 hatchback, koja će predstavljati najpristupačniji električni BMW model.

Izvor

The post Novi električni BMW iNEXT dolazi 2021 sa autonomijom od 600 kilometara appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE