Izvor vijesti

Fudbalski klub Sloboda predstavio je novog šefa stručnog štaba, sedam dana nakon što je ugovor s Bloudekom potpisan daleko od očiju javnosti.

Nakon što je Mile Lazarević napustio klupu tima sa Tušnja, imenovan je Marijan Bloudek, koji je ranije vodio Čelik, Široki Brijega i Zrinjski.

– Imali smo četiri pet kandidata i na osnovu analize izabrali smo Marijana Bloudeka. Predočili smo mu situaciju i na kraju našli zajednički jezik, te krenuli u saradnju, izjavio je Eduard Brandalik.

Marijan Bloudek je zahvalio klubu iz Tuzle na ukazanom povjerenju.

Marin Bloudek

– Napravio sam program rada. Našli smo se i mislim da možemo ići zajedno u te vode. Osnovni cilj je što prije prihvatiti filozofiju. Meni su igrači najvažniji. Gledao je utakmicu u Bijeljini. Dala mi je drugu sliku. Očekivanja su bila velika. Rezultat nije bio odgovarajući. Prostora za kvalitetan rad ima. Svi klubovi imaju neke probleme. Imam velikih iskustava. Svoj posao ću obaviti profesionalno, najavio je novi šef Tuzlaka.

Njemu bi u stručnom štabu ubuduće trebali asistirati Edin Ribić i Amir Spahić.

Odlazeća uprava Slobode u tajnosti dala ugovor Bloudeku?!

Vijest Šest dana nakon potpisa ugovora na Tušnju predstavljen novi trener se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

SHARE