Izvor vijesti
VW Golf 8 zvanično iznutra i izvana

U posljednjih nekoliko mjeseci, imali smo priliku vidjeti veliki broj špijunskih fotografija novog Volkswagen Golfa, ali ovi zvanični prikazi nam najbolje pokazuju izgled volkswagenovog bestselera. Vanjski dizajn se može najbolje opisati kao evolucijski, ali farovi su prepravljeni i čini se da sadrže tanku svjetlosnu traku.

“Dinamičniji nego ikad prije”, ono što VW kaže o vanjskom stilu Golfa 8, dok će kabina predstavljati dramatičnu promjenu u odnosu na odlazeći model. Jasno vidimo da novi Golf nema ništa zajedničko s automobilom kojeg će zamijeniti. Mnoge kontrole su integrisane u ekran osjetljiv na dodir, koji se spaja s digitalnim instrumentnim sklopom i čini se da je još jedan dodirni panel s lijeve strane displeja vozača.

Volkswagen Golf 8

Ispod infotainment, vidimo postavke klima uređaja te niz kontrola osjetljivih na dodir, dok su tanki otvori za zrak pomaknuti niže na nadzornoj ploči. Ažurirana MQB platforma mogla bi osloboditi više prostora u kabini za putnike i njihov prtljag.

Volkswagen Golf 8

Kao što je ranije objavljeno, novi Volkswagen Golf svoj će svjetski debi imati 24. oktobra, a u Evropske prodajne salone prvi primjerci dolaze prije kraja godine. Kompakt sa pet vrata dolazi prvi, a u narednim mjesecima stiže i karavanska verzija.


The post VW Golf 8 zvanično iznutra i izvana appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE