Izvor vijesti
Hyundai i30 – promo cijena u BiH od 28.990 KM

Treća generacija Hyundaijevog kompakta svojom pojavom, opremom i kvalitetom bez problema se bori s etabliranim evropskim vladarima klase.

Hyundai i30 je sada skladnog i modernog dizajna iznutra i izvana, poprilično je bogato opremljen još od prvog paketa, može se pohvaliti naprednim sistemima i tehnologijom, a pokreću ga štedljivi motori i sasvim se pristojno ponaša na cesti pa s pravom možemo reći kako se radi o jednom od možda i boljih evropskih kompaktnih automobila.

Kažemo “evropskih” jer je glavni i odgovorni za dizajn hvaljeni Peter Schreyer, za razvoj vozila je bio zadužen hyundaijev razvojni centar u njemačkome Rüsselsheimu, a proizvodi se u češkim Nošovicama.

Dizajn novog i30 je značajno elegantniji i skladniji od prethodne generacije te automobil djeluje osjetno zrelije i ozbiljnije nego što je to bio slučaj ranije. Posebno je pohvalan dizajn prednjeg kraja na kojem se ističu markantna svjetla, maska motora i duboko kućište svjetala za dnevnu vožnju… Stražnji dio automobila je nešto suzdržaniji, onako njemački, no opet predstavlja velik korak naprijed u odnosu na prethodnika.

Unutrašnjost je pak još nekoliko puta bolje osmišljena i dizajnirana od odlične vanjštine. Hyundai i30 se uistinu istaknuo na ovom području pa materijali i izrada djeluju vrlo kvalitetno ne samo na pogled, već i na dodir. Vozačevo okruženje je moderno uređeno i ergonomski dobro osmišljeno, solidno opremljeno i vrlo intuitivno osmišljeno pa će vrijeme navikavanja biti vrlo kratko, a treba pohvaliti i preglednost te moderniju grafiku instrumentne ploče.

Klasični prekidači nisu sasvim nestali, no manje ih je. Stvar je to ukusa i navike. Nadalje, i30 je standardnih dimenzija za ovaj segment (4340 x 1795 x 1455 mm) koje su nešto veće od onih prethodne generacije, a međuosovinski mu razmak iznosi 2650 mm. Prostora u putničkoj kabini će biti dovoljno i za prijevoz petero odraslih putnika.

Prtljažnik je više nego solidne zapremine i osjetno je narastao u odnosu na raniji te sada nudi zapreminu od 395 l, a preklapanjem naslona stražnje klupe (60:40, sa središnjim otvorom) zapremina raste na 1301 dm3. Prostora za ostavu manjih predmeta ima sasvim dovoljno, zapremina manjih pretinaca je zadovoljavajući.

Hyundai i 30 je na našem tržištu dostupan s tri paketa opreme. Pored standardne opreme koju čine zračni jastuci, ABS, ESP, automatska 2-zonska klima i sl, bogatiji paketi opreme nude i AEB sistem, odnosno sistem automatskog kočenja s mogućnošću prepoznavanja pješaka, potom tu su sistem za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu (BSD), zadržavanje vozila u kolovoznoj traci (LKAS) te kameru za vožnju unatrag s parkirnim senzorima…

Infotainment je također na sasvim zadovoljavajućoj razini uz središnji 8-inčni zaslon, navigaciju te multi funkcionalni upravljač, a recimo i kako se ispred mjenjača u prostoru za ostavu manjih predmeta nalazi i mjesto za indukcijsko punjenje mobilnog telefona.

Na kraju ovog odlomka dotaknimo se dodatne opreme koju su činili tek metalik boja za koju je potrebno izdvojiti 700 KM.

Novi Hyundai i30, je u ponudi zastupništva Hyundai Auto BH d.o.o.

The post Hyundai i30 – promo cijena u BiH od 28.990 KM appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE