Izvor vijesti
Novi Nissan Qashqai predstavit će dvije hibridne verzije

Nissan je aktuelni Qashqai značajno obnovio 2017. godine, dok će nova, treća generacija ovog veoma uspješnog crossovera svjetlo dana ugledati još tokom ove godine. To su uostalom još ranije potvrdili i iz samog Nissana. Nasljednik se očekuje u septembru, pri čemu bi njegov izgled trebalo da bude inspirisan IMQ konceptom.

Za sada je poznato da će novi Qashqai sem modernijeg izgleda dobiti i novu verziju CMF platforme (CMF–C/D), kao i dva hibridna pogonska sistema. Potpuno električne verzije najverovatnije neće biti, a u Nissanu razmatraju i mogućnost da novi Qashqai ponude bez dizel motora.

Što se tiče hibridnih pogonskih sistema, novi Qashqai će po svemu sudeći biti dostupan u varijanti sa Nissanovim ePower sistemom (pored elektromotora tu je i benzinac koji radi kao generator za punjenje baterije), kao i sa plug-in hybrid sistemom iz Mitsubishija.

Takođe, očekuje se da Qashqai neće značajno porasti u odnosu na sadašnji model, a dobiće i moderniji enterijer, novi infotainment sistem, više tehnologije i unaprijeđeni ProPilot polu-autonomni sistem vožnje.


The post Novi Nissan Qashqai predstavit će dvije hibridne verzije appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE