Izvor vijesti
Kia Sonet je novi mali crossover namijenjen mlađim kupcima

Kia je potvrdila datum zvanične premijere novog crossovera Sonet. Ovo je model koji je stvoren uglavnom za indijsko tržište, međutim, to ne znači da se neće pojaviti ni u drugim dijelovima svijeta.


Kia Sonet najavljena je prije nekoliko mjeseci u obliku istoimenog koncepta. Sada je vrijeme za produkcijsku verziju, koja će ugledati svjetlo dana 7. avgusta 2020. godine. Riječ je o malom crossoveru dužine manje od 4 metra, dizajniranom uglavnom za mlađe kupce.

Oni bi trebali cijeniti moderan izgled eksterijera i prilično opsežnu opremu. Model Sonnet, koji se u proizvodnoj verziji ne bi trebao znatno razlikovati od koncepta, testirati će zainteresovanost kupaca za nove kombinacije kako vanjskih tako i unutrašnjih boja.

U unutrašnjosti nalazimo, između ostalog multimediju s 10,25-inčnim zaslonom, mogučnošću povezivanja na internet i aplikacijom za pametne telefone koja vam omogućuje daljinsko upravljanje statusom vozila. Popis opcija također će sadržavati Bose audio sistem ili stakleni krov.

Pod haubom će se naći 3 motora – benzin 1,0 i 1,2 i 1,5 dizel. Kod benzinskih i dizel motora moći ćete uz doplatu dobiti automatski mjenjač. Kia ne isključuje svoju prisutnost i u drugim dijelovima svijeta. Hoće li i Evropa biti na popisu? To još ne znamo.The post Kia Sonet je novi mali crossover namijenjen mlađim kupcima appeared first on AUTOMOBILI.BA.

SHARE